15 enkle tips for å gå mer hver dag og nå det anbefalte målet på 10000 skritt

Hver dag hører vi om helsefordelene som kommer ved å bevege seg mer. Helsedirektoratet anbefaler oss ågå minst 10 000 skritt hver dag. 

Men hvordan får vi inn 10 000 skritt i en travel hverdag?

Det er forståelig at dette kan virke som en overveldende oppgave, men det er faktisk enkle ting vi kan gjøre for å øke antallet skritt.

I denne bloggposten ønsker vi å gi deg 15 tips du kan prøve for å gå flere skritt hver dag og nå ditt mål på 10 000 skritt.

Tips 1: Bruk trappene i stedet for heisen

Dette er en enkel måte å få inn noen ekstra skritt på. Selv om du bare tar trappene en etasje eller to, vil det hjelpe. Dette er spesielt nyttig hvis du jobber i en bygning med mange etasjer. Prøv å la heisen stå, og ta trappene så ofte du kan.

Tips 2: Parker bilen lenger unna

Hvis du har en tendens til å alltid velge en parkeringsplass rett ved inngangen, kan du prøve å parkere litt lenger unna. Dette vil tvinge deg til å gå litt lenger og få inn noen ekstra skritt.

Tips 3: Ta en spasertur

Å gå seg en tur hver dag er noe de de aller fleste hadde hatt godt av. Da får du noen ekstra skritt og samtidig får du en måte å koble av fra hverdagen på. Et fint mål kan være å sette av en halv time hver dag til en liten tur. Dette vil hjelpe deg med å nå ditt mål på 10 000 skritt og samtidig gi deg litt frisk luft.

Tips 4: Bruk en skritteller / aktivitetsmåler

En skritteller eller aktivitetsmåler kan være en stor motivasjonsfaktor. Du vil kunne se hvor mange skritt du har gått hver dag og sette mål for å øke dette tallet. Dette vil også hjelpe deg med å følge med på fremgangen din og holde deg på sporet for å nå målet ditt.

Tips 5: Ta pauser i arbeidsdagen og gå rundt bygningen/kvartalet

Prøv å ta korte pauser i løpet av arbeidsdagen for å gå rundt bygningen eller kvartalet. Dette vil få deg opp og bevege deg, og samtidig hjelpe deg med å koble av og klarne opp i hodet.

Tips 6: Avhold gå-møter på jobben

Gå-møter kan være en god måte å få litt ekstra bevegelse inn på dagen. Prøv å avhold møter mens dere går en tur rundt kontoret eller området. Dette vil hjelpe dere med å få litt bevegelse, og det kan også hjelpe med å få kreativiteten til å flyte. Gå-møter kan være en fin måte å holde seg aktiv på jobben, samtidig som du får litt frisk luft.

Tips 7: Gå til butikken i stedet for å kjøre

Når du trenger å handle, kan du vurdere å gå til butikken i stedet for å kjøre. Dette vil hjelpe deg med å få litt ekstra bevegelse inn på dagen, og det er også en fin måte å få litt frisk luft på.

Tips 8: Ta med hunden på lenger luftetur enn vanlig

Hvis du har en hund, kan du prøve å ta den med på lenger luftetur enn vanlig. Dette vil hjelpe deg med å få litt ekstra bevegelse inn på dagen, samtidig som du gir hunden din litt ekstra mosjon. Prøv å ta hunden på lange turer når du har tid, og husk å ta med deg en boks med godbiter for å belønne hunden etter turen.

Tips 9: Gå til skolen/jobben hvis mulig

Når du går til skolen eller jobben, kan du prøve å gå hvis det er mulig. Dette vil hjelpe deg med å få litt ekstra bevegelse inn på dagen, og du sparer også penger når du ikke kjører eller tar buss.

Tips 10: Ta en treningsøkt mens du ser TV

Mens du ser TV kan du bruke tiden til å få noen ekstra skritt. Du kan for eksempel ta en treningsøkt ved å gå på stedet, hoppe tau eller gjøre noen enkle yogaøvelser. Dette vil ikke bare hjelpe deg å nå ditt mål om 10 000 skritt, men også holde deg fysisk aktiv og sunn.

Tips 11: Gjem mobiltelefonen eller fjernkontrollen

Prøv å gjemme vekk mobiltelefon eller fjernkontroll, så får du deg litt bevegelse hver gang du skal skifte kanal eller ringe noen.

Tips 12: Benytt et toalett som er litt lenger unna

Hvis du har muligheten, bør du unngå å bruke nærmeste toalett på jobb. Prøv å gå til det toalettet som ligger lengst unna , så vil du få i deg noen ekstra skritt.

Tips 13: Gjør det til en konkurranse: Utfordre en venn/kollega

Du kan gjøre det til en konkurranse med en venn eller kollega om hvem som kan nå 10 000 skritt først. Dette kan være en morsom måte å motivere hverandre på, og kan gi deg litt ekstra pågangsmot for å greie de nødvendige skrittene hver dag. Prøv å samarbeide om å nå målet, og oppmuntre hverandre til å holde ut.

Tips 14: Gå av bussen en stopp før du skal av

Når du tar bussen til jobb eller skole, kan du vurdere å gå av en stopp før du skal av. Dette kan være en enkel måte å få noen ekstra skritt inn på dagen, samtidig som du får litt bevegelse og frisk luft. Prøv å gå av bussen et par minutter før du egentlig skal, og bruk denne tiden til å gå til destinasjonen.

Tips 15: Gå til innkjøp av en walkingpad, og bruk denne når du jobber / ser TV

En walkingpad er en enkel og praktisk måte å få litt ekstra bevegelse på dagen. Du kan plassere den foran TV-en under skrivebordet dersom du har hjemmekontor, og bevege deg mens du ser på TV eller jobber. Dette er en enkel måte å få litt ekstra skritt inn på dagen, og det er også en fin måte å holde deg aktiv og opptatt mens du jobber eller ser på TV.

Du kan finne mange flotte modeller hos mystuff, sjekk dem ut her: Walkingpad.

Sjekk også ut våre tester av Walking pads:

Nå har du 15 enkle tips for å nå ditt daglige mål på 10000 skritt. Du trenger ikke å følge alle tipsene, men prøv å velge noen få som du tror vil fungere for deg. Husk at det viktigste er å få bevegelse inn på dagen, så prøv å finne måter som du faktisk vil gjøre, og ikke bare de du tror du burde gjøre. Godt å gå!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *