11 gode grunner til å trene yoga

Lurer du på hva slags fysiske og psykiske fordeler du kan få ved å trene yoga?

Dersom du har trent yoga en stund, så har du sannsynligvis merket noen av de mange fordelene. Kanskje sover du bedre eller er mindre forkjølet? Eller føler du deg bare litt mer avslappet og rolig?

Forskere har oppdaget at yoga har flere forbløffende virkninger på kroppen. I denne artikkelen vil vi ta for oss noen av disse helsegevinstene.

1. Gir bedre styrke, balanse og fleksibilitet.

Ved å praktisere yoga kan du bedre holdningen, balansen, mykheten og styrken i kroppen.

2. Gir bedre holdning

Yoga-øvelser fungerer utmerket for å bedre kroppsholdningen. Dette bidrar igjen til økt selvfølelse, som igjen er bra for selvtilitten.

3. Styrker kroppens immunsforsvar

Yoga er bra for kroppens immunforsvar. Dette innebærer at personer som trener yoga er i stand til å bekjempe mange sykdommer raskt og effektivt.

4. Hjelper mot ryggplager

Tøying og økt fleksibilitet i ryggraden er kjernen for de fleste former for yoga.

Studier viser at denne treningsformen er en effektiv behandling mot kroniske ryggplager.

5. Hjelper mot stress og angst

Yoga kan ha en positiv effekt på din mentale helse. Yoga hjelper deg til å slappe av og være mindre stresset.

Avspenningsteknikkene er svært nyttige dersom du lider av depresjon.

6. Er bra for hjertet

Det å trene yoga regelmessig reduserer stress og betennelser i hele kroppen, og kan bidra til et sunnere hjerte. Flere faktorer som bidrar til hjertesykdom, inkludert høyt blodtrykk, kolestrol og overvekt, kan adresseres gjennom yoga.

7. Gir deg bedre humør og mer energi

Mange som har trent yoga over tid merker at de får mer både fysisk og mental energi. De melder også om økt årvåkenhet og entusiasme, og færre negative følelser.

8. Gir bedre konsentrasjon

Yogaøvelser fordrer konsentrasjon om det man gjør. Øvelsene skal gjøres i takt med bevisst pusting. Tankene kan ikke vandre til andre ting, og må derfor skjerpes. Det gjør at man føler seg roligere og mer strukturert.

9. Gunstig for deg som sitter mye stille

Har du en kontorjobb?

Yoga sies å være spesielt gunstig for de som sitter mye stille i hverdagen. Det tøyer ut og styrker musklene i rygg, bein, hofter og armer. Dette er områder som ofte kan bli stive eller anspente etter lange perioder i en kontorstol eller på en sofa.

10. Gjør det lettere å komme seg etter skader

Yoga gjøre det ofte lettere å komme seg etter skader fordi det reduserer smertenivået og hjelper til med å takle ubehag.

11. Gir deg bedre nattesøvn

Forskning viser at en konsekvent yoga-rutine før leggetid kan hjelpe deg med å komme i riktig “mindset”, og vil forberede kroppen din på at den snart skal sove. Dette vil gi deg bedre søvnkvalitet med færre oppvåkninger.

Anbefalt utstyr:

Se også disse øvelsene:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *