Hva er Bikram Yoga?

Bikram yoga er et system med hot yoga, utviklet av Bikram Choudhury, som ble populær tidlig på 1970-tallet.

Treningsformen består av en fast sekvens på 26 stillinger, praktisert i et rom oppvarmet til 41 ° C med en fuktighet på 40%, ment å gjenskape klimaet i India. Rommet er utstyrt med tepper og veggene er dekket av speil.

Hvem passer Bikram Yoga for?

Alle kan dra nytte av Bikram Yoga, både nybegynnere og mer erfarne. Dette passer også til deg som aldri har praktisert yoga før, deg som er skadet eller ute av form. Ingen erfaring kreves – bare kom og prøv.

Hvilken helsegevinst gir Bikram Yoga?

Helsegevinstene er mellom annet:

  • Økt kondisjon og styrke
  • Bedrer balansen og fleksibiliteten
  • Gir bedre utholdenhet.
  • Forhindrer kroniske sykdommer og skader.
  • Reduserer kroppsvekt
  • Gir bedre kroppsholdning
  • Gir bedre søvn
  • Reduserer stress
  • Lærer deg å puste fullt og riktig.

Hva er forskjellen mellom Bikram Yoga og Hot Yoga?

Hot yoga referer til enhver yogaklasse som gjøres i et oppvarmet rom. Det finnes flere varianter av Hot Yoga, men Bikram Yoga den opprinnelige hot yoga og blant de mest kjente. Selv om noen bruker “hot” og “Bikram” om hverandre, er sannheten at all Bikram yoga er hot yoga, men ikke all hot yoga er Bikram.

Bikram YogaHot Yoga
Bikram yoga består av de samme 26 øvelsene og to pusteøvelser utført i samme rekkefølge. Hver klasse varer i nøyaktig 90 minutter.Hot yoga kan bestå av mange forskjellige øvelser som varierer etter klasse og studio.
Bikram yogastudioer, det Choudhury kaller “torturkamre”, må varmes opp til 41 grader med 40 prosent fuktighet.Hot yoga-rom kan variere i fuktighet og oppvarmes vanligvis til alt fra 27 til 41 grader.
Gulvet i Bikram yogastudioer må være belagt met tepper og ha speil på frontveggen. Belysningen må være sterk.Hot yoga kan utføres med svakt lys, med levende lys og på en hvilken som helst overflate.
Det skal ikke være musikk eller klapping i Bikram Yoga. Instruktøren skal ikke fysisk justere på stillingen til deltakerne. Hot yoga har ofte musikk i løpet av timen og avsluttes med applaus.
Deltakerne har ikke lov til å snakke under Bikram yoga.Hot yoga-deltakere har lov til å samhandle med hverandre og med instruktøren.

Bikram yoga øvelser

For Bikram yoga øvelser, så kan du følge denne videoen på youtube:

Anbefalt utstyr:

Se også disse Yoga-typene:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *