Hva er Restorativ Yoga?

Restorativ gjenoppretter balansen i kropp og sjel, og hjelper kroppen å lege seg selv. Dette er en beroligende yogastil som er det perfekte motmiddelet mot et travelt liv.

Fokuset er på dyp avslapning, pusteøvelser, mindfullness og å åpne kroppen.

Hvordan utføres Restorativ Yoga?

Restorativ yoga består av passiv tøying ved hjelp av egnet utstyr, og tilpassede asanaer som forsiktig ryggbøy, lett vridning av kroppen og sittende foroverbøyd stilling.

En økt inneholder ikke mer enn fire-fem posisjoner. Du vil holde posisjoner i lange perioder – opptil 20 minutter – noe som virkelig roer ned og gir næring til nervesystemet.

I denne typen yoga er det en fordel å bruke hjelpemidler som blokker, stropper, tepper og puter. Hjelpemidlene vil bidra til økt fokus, og at du klarer å holde posisjonen lenger. Dette gjør også at det føles trygt nok i kropp og sinn til så slippe eventuelle spenninger.

Hodet holdes ofte i samme høyde som hjertet, eller under. Dette stimulerer de refleksene som roer hjertet og tankene dine.

Selv om denne formen for yoga ikke er anstrengende, kan den faktisk bidra til å forbrenne magefett. I følge forskning publisert under en konferanse i den amerikanske diabetesforeningen konkluderte de med at overvektige kvinner som praktiserte denne treningsformen i seks måneder, ble kvitt to og en halv så mye magefett som kvinner som gjorde vanlige tøyningsøvelser.

Hvem passer Restorativ Yoga for?

Detter en en form for yoga som passer perfekt dersom du er stresset, syk, skadet eller bare trenger en veldig forsiktig yogapraksis.

Dyp hvile i en kropp som er fullstendig støttet opp, gir en følelse av velvære som de aller fleste vil ha godt av.

Hvilken helsegevinst gir Restorativ Yoga?

Helsegevinstene er mellom annet:

  • Hjelper deg å komme deg etter sykdom, skade eller etter fødsel
  • Motvirker stress og angst
  • Gir bedre søvnkvalitet
  • Du lærer bevisst avslapning, slik at du kan “skru av” tankene dine
  • Friskere nervesystem
  • Styrker immunsforsvaret
  • Forbrenner magefett

Restorativ Yoga øvelser

For Restorativ yoga øvelser, så kan du følge denne videoen på youtube:

Anbefalt utstyr:

Se også disse Yoga-typene:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *