Hva er Yin Yoga?

Yin yoga er en forsiktig og langsom form for yoga. Den inneholder forskjellige sittende og liggende asanaer som gjør det lettere å holde posisjonen lenger, og fokusere på meditasjonen i større grad.

Yin har røtter taoismen, og i de motsatte kreftene i yin og yang. Bevegelsene i yang er energiske. Her bruker du de store muskelgruppene til å sette i gang kroppen og produsere varme. Yin, på sin side, hjelper musklene til å slappe av og kjøler ned kroppen.

Fokuset er på å tøye det støttende bindevevet, særlig rundt hofter, bekken og nedre del av ryggraden. Dette er med på å gi deg en mer smidig og fleksibel kropp.

Stillingene har ofte vestlige navn i stedet for sanskrit. Her finner du for eksempel stillingene sommerfugl, sovende svane og vridd fot.

Hvordan kan en time med Yin Yoga være?

Ying yoga foregår i sakte tempo. Yogaformen består av totalt ca. 25 forskjellige stillinger. Du blir ofte i opptil 3-5 minutter i hver eneste yogaposisjon.

Dersom man sammenligner med andre former for yoga, kan dette kanskje føles lenge, og dette er nok noe som krever litt påvenning. Men når du først er kommet i gang og har fått teken på det, føles det helt fantastisk når du får muligheten til å lene deg helt inn i stillingen og gi slipp. Når du har fått litt trening i dette, kan du komme virkelig langt i posisjonene, og da føles det som om det blir mye mer plass i kroppen.

Når du må holde deg i de individuelle stillingene så lenge, fører det også til at du må slippe kroppen for å komme dit du ønsker. På den måten kan du frigjøre all spenning og aktivitet i musklene. Med litt trening vil du finne ro i de enkelte stillingene, og da får du muligheten til å deg helt hen. Da vil også pusten roe seg, og du bli avslappet.

Når alle muskler frigjøres og pusten roes helt ned, vil effekten også være at du gir slipp på tankene dine. Dette er en av de gode tingene med å trene Yin yoga.

Hvem passer Yin Yoga for?

Yin yoga er lett å utføre, og passer til alle. Kjønn og alder er ingen hindring.

Hvilken helsegevinst gir Yin Yoga?

Helsegevinstene er mellom annet:

  • Bedre fleksibilitet rundt hofter, bekken og rygg
  • Reduserer stress
  • Virker avslappende
  • Gir økt tilstedeværelse
  • Skaper indre ro
  • Øker bevegelighet i ledd
  • Gir bedre nattesøvn
  • Kultiverer takknemlighet og glede

Yin yoga øvelser

For yin yoga øvelser, så kan du følge denne videoen på youtube:

Anbefalt utstyr:

Se også disse Yoga-typene:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *