Hva slags yoga-type passer for deg?

Synes du det er vanskelig å vite hva slags yogaform som passer for deg?

Fra passiv tøying til timer med høy intensivitet – det finnes en type yoga som passer for alle.

På denne siden vil vi prøve å hjelpe deg å finne ut hvilken form som kan passe best for deg.

Her er en liste over de mest vanlige yogaformene, samt link til en mer grundig forklaring på hva de går ut på.

Dersom du ønsker å lese mer om de forskjellige yogaformen så kan du klikke på linken for å lese mer om hva det er og hva det står for.

Vi gir deg også et kort sammendrag her:

Hvilken yogatype passer for meg?

Ashtanga

Ashtanga er en av de tradisjonelle typene yoga og er en av de mer dynamiske i sitt slag. Det hjelper å gi deg større styrke og fleksibilitet, blant annet ved å kombinere øvelser med fokus på å puste på riktig måte.

Bikram yoga

Bikram yoga er beslektet med hot yoga, er under litt varierte omstendigheter “oppfunnet” av Bikram Choudory. Yogaformen er basert på 26 faste posisjoner, som alle bidrar til en sterkere og mer fleksibel kropp.

Flow yoga

Flow yoga er en dynamisk form for yoga der yogaposisjonene løper/flyter i en gitt sekvens. Øvelsene tar sikte på å styrke muskler og samtidig øke utholdenhet og forbedre sirkulasjonen.

Hatha yoga

Ordet hatha betyr kraft, og akkurat kraft er også det som kan bli resultatet av denne typen trening. Hatha yoga er basert på en rekke fysiske øvelser som gir fleksibilitet og styrke både fysisk og mentalt.

Hot yoga

Hot yoga er en type yoga som foregår i et oppvarmet rom. Rommet skal være mellom 30 og 35 grader varmt og en luftfuktighet på rundt 55. Denne treningsformen gir bedre helbredelse av muskelskader, og det bidrar også til å gi kroppen fleksibilitet og styrke.

Iyengar yoga

Iyengar yoga er en type yoga som er basert på et dualistisk system med kroppstrening og mental styrke. Formålet er å skjerpe konsentrasjonen og gi en sterkere kropp.

Jivamukti

Jivamukti Yoga er en yogatype som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984. Denne yogaformen hjelper deg å jorde tankene, finne indre stillhet og styrke kroppen.

Kundalini

Gjennom posisjoner, lyder og pusteøvelser har kundalini yoga som å mål å utvikle åndelig oppmerksomhet. Denne yogatypen hjelper deg å finne roen, demper stress, angst og astma.

Power yoga

Power yoga stammer opprinnelig fra 1990-tallet. Treningsformen er basert på kondisjonstrening og yoga. Denne kombinasjonen gir større allround styrke og fleksibilitet, samt større mental styrke.

Restorativ

Denne typen yoga hjelper når du skal komme deg etter sykdom, skade eller etter fødsel. Restorativ yoga motvirker også stress, angst og søvnproblemer.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga er basert på “flow yoga”, og er en av de mer progressive typene. Denne yogatypen bidrar til økt styrke både fysisk og mentalt, fordi det er fokus på samarbeid mellom pust, kropp og fysiske øvelser.

Yin yoga

Er en type yoga som faktisk virker mer på bindevevet vårt enn på musklene. Denne typen yoga er basert på 25 faste posisjoner og er en type yoga som blir beskrevet som mer feminin. Dette fordi det ikke handler om å bygge styrke, men mer om å slappe av og strekke.

Se også disse øvelsene:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *