7 gode grunner til at du bør starte dagen med en solhilsen

Solhilsen sies å være den ulitimate yogaøvelsen. Å gjøre en solhilsen tar kun 5-7 minutter, og du behøver ikke engang å ta på deg gymtøyet.

Hvorfor er solhilsen den ultimate yogaøvelsen?

Dersom du kun har tid til å gjøre én yogaøvelse om dagen, så er det denne du bør velge.

Denne typen øvelse har blitt brukt i årevis av asiater som morgengymnastikk før jobben. Og det med virkelig gode resultater. Ikke bare gjør det godt for kroppen å bli varmet opp og få løsnet opp i alle stive ledd og ømme muskler, men det er også veldig bra for din mentale helse.

Kroppen din vil gjør seg klar til å ta dagen “head on”. Din selvtillit og trivsel får også et løft.

7 gode grunner til at du bør starte dagen med en solhilsen

1. Toner muskler og gir bedre fleksibilitet

Alle asanaer utført i en solhilsen fokuserer på forskjellige muskelgrupper og nervesentre kalt Chakras. Dette hjelper deg med å tone nesten alle kroppsdelene dine, inkludert armer,
magemuskler, rumpe og lår. Det gir deg også mer fleksibilitet og forbedrer kroppsholdningen din.

2. Flott kondisjonstrening

En solhilsen gir kroppen din en rask og fin trening. Hvis det gjøres på en rask måte, fungerer det som en kondisjonstrening for mage, rumpe og lår. Forbedret blodsirkulasjon resulterer i lave kolesterolnivåer og forbedret hjertehelse. En annen fordel med riktig blodsirkulasjon er en god hormonell balanse. Husk at blod frakter hormonene våre, så hvis det fungerer som det skal, når de alle organene dine uten problemer.

3. Forbedrer fordøyelsen og fremmer vekttap

Riktig trening og riktig hvile sammen med et balansert kosthold resulterer i forbedret insulinfølsomhet. Solhilsener stimulerer fordøyelseskanalen til å produsere riktig type fordøyelsessaft. Dermed forbedrer du stoffskiftet, noe som hjelper deg med å bli kvitt alle giftstoffer og forbrenne alle ekstra kalorier.

4. Øker energi- og bevissthetsnivå

Sammen med asanaer er pustemønsteret også et viktig aspekt av en solhilsen. Dette gir dyp bevisst avslapning til kropp og sinn. Det hjelper å slappe av sinnet og skjerpe sansene. Det øker din selvbevissthet, noe som øker energinivået.

5. Gjør det lettere å absorbere næringsstoffer

Riktig blodsirkulasjon og fordøyelse muliggjør bedre opptak av næringsstoffer, noe som igjen forbedrer din generelle helse. Næringsopptak hjelper til med å utføre vitale funksjoner i kroppen. I dagens verden har usunne livsstil ført til mange lidelser som skjoldbruskdysfunksjon, PCOD, PCOS, fedme osv. Solhilser kan være en del av en sunn rutine som er bevist å holde slike sykdommer i sjakk.

6. Reduserer humørsvingninger og gir mer emosjonell stabilitet

Dype pusteteknikker med spesifikke asanaer fører til avslapping av nerveceller / chakraer. Dette kan gi positiv effekt på hjernens funksjon. Spesielt hjelper det deg å balansere mellom høyre og venstre side av hjernen. Dette gir deg mer emosjonell stabilitet og øker kreativiteten og mental kapasitet.

7. Gir glød til huden

En glødende hud er et resultat av god blodsirkulasjon, god fordøyelse, avslapning og god søvn. Du får alt dette med solhilsener!

Hvordan kan man utføre en solhilsen?

Sjekk ut videoen nedenfor for en demonstrasjon av en solhilsen:

Anbefalt utstyr:

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *