Vektvester: Dette bør du vite før du kjøper

Ønsker du å ta treningsøktene dine til neste nivå?

Da kan en vektvest være løsningen!

Disse vestene, som består av en vest med feste for vekter, kan brukes til en rekke ulike treningsøvelser, inkludert løping, gåing, knebøy og push-ups.

I denne bloggposten vil vi se nærmere på vektvester og hvordan de kan hjelpe deg med å nå dine treningsmål.

Vi vil også diskutere ulike typer vektvester og hva du bør tenke på når du skal velge en vest som passer for deg. La oss komme i gang!

Hva er en vektvest?

En vektvest er et treningsutstyr som består av en vest med feste for vekter. Vektvester brukes for å øke motstanden under fysiske øvelser, noe som kan bidra til å øke styrke, utholdenhet og koordinasjon. Vektvester kan brukes til en rekke ulike treningsøvelser, inkludert løping, gåing, knebøy og push-ups. De finnes i ulike størrelser, vekter og materialer, og kan være en god måte å variere treningsrutinen på og øke intensiteten på treningsøktene.

Hvilke ulike typer vektvester finnes på markedet?

Det finnes en rekke ulike vektvester å velge mellom, med varierende kapasitet for vekter, festemåter og kvalitet.

Pris er også en faktor som kan skille dem fra hverandre. Noen av de mest populære vektvestene inkluderer:

 • Vektvest med en maksvekt på 10 kg: Dette er den mest vanlige typen vektvest, og den passer for de fleste nybegynnere eller personer som ønsker en lettere vest.
 • Vektvest med en maksvekt på 20 kg: Denne vesten er litt tyngre enn en 10 kg vest, og passer for de som ønsker økt motstand og mer avansert trening.
 • Vektvest med en maksvekt på 30 kg: Denne vesten er velegnet for erfarne eller de som ønsker en tøff treningsutfordring.

Det finnes også vektvester med en maksvekt på så mye som 70 kg, men disse er sjeldnere og passer for de som har svært erfarne på styrketrening.

Hva er fordelene med å bruke vektvest?

Det finnes mange fordeler ved å bruke en vektvest når du trener. Her er noen eksempler:

 1. Økt styrke:
  Vektvester kan bidra til økt styrke ved at de øker motstanden under treningsøvelsene, noe som gjør at musklene må jobbe hardere for å utføre øvelsene.
 2. Økt utholdenhet:
  Vektvester kan også bidra til økt utholdenhet, da de gjør at musklene må jobbe lenger og hardere under treningsøktene.
 3. Bedre balanse og koordinasjon:
  Vektvester kan også hjelpe deg med å forbedre din balanse og koordinasjon, da de krever at du må tilpasse kroppen din til den ekstra vekten under bevegelsene.
 4. Mulighet for å øke intensiteten på treningen:
  Ved å legge til vekter i vesten din, kan du øke intensiteten på treningsøktene dine og dermed forbedre treningsresultatene.
 5. Enkel å bruke:
  Vektvester er enkle å bruke og kan brukes til en rekke ulike treningsøvelser, enten du trener hjemme, på treningssenteret eller ute.

Hvor tung vektvest bør jeg velge?

Det er viktig å velge riktig mengde vekt når du bruker vektvester. For mye vekt kan føre til skader og for lite vekt vil ikke gi den ønskede effekten av treningen.

Generel anbefales å starte med en lavere vekt og øke gradvis etter hvert som du blir mer komfortabel og sterk nok til å håndtere den økte belastningen.

Det er også viktig å lytte til kroppen din og ikke presse deg selv for hardt.

Generelt sett bør du tyngden til vektvesten overstige mer enn 20% av kroppsvekten din. Dette kan imidlertid variere avhengig av formen din og hvilken form for trening du gjør.

Det er alltid best å snakke med en treningsfaglig fagperson eller legen din før du begynner å bruke vektvester, slik at du kan få råd og veiledning om hvilken mengde vekt som passer best for deg.

Hvordan kan jeg bruke vektvest på en riktig måte, slik at jeg unngår skader?

For å unngå skader når du bruker vektvester, er det viktig å følge disse rådene:

 1. Start med en lavere mengde vekt og øk gradvis etter hvert som du blir mer komfortabel og sterk nok til å håndtere mer vekt.
 2. Sørg for å bruke riktig teknikk når du utfører øvelsene. Dette inkluderer å ha god holdning og å unngå å vri ryggen eller bruke ubalansert vekt på en side av kroppen.
 3. Lytt til kroppen din og ta pauser hvis du føler at du trenger det.
 4. Sørg for at vektvesten sitter komfortabelt og støttende på kroppen, og at den ikke glir eller vrir seg under treningen.
 5. Unngå å hoppe eller løpe med vektvesten, spesielt hvis du ikke er godt trent eller har en historie med skader.
 6. Snakk med en treningsfaglig fagperson eller legen din før du begynner å bruke vektvester, spesielt hvis du har en medisinsk tilstand eller historie med skader.
 7. Følg produsentens anbefalinger for bruk og vedlikehold av vektvesten for å sikre at den er sikker og fungerer optimalt.

Hvor mye mer forbrenner man med vektvest?

Bruk av vektvester kan bidra til å øke forbrenningen under treningen, da det krever mer energi å bevege seg med ekstra vekt på kroppen.

Imidlertid kan det være vanskelig å si nøyaktig hvor mye mer du vil forbrenne ved å bruke vektvester, da det avhenger av en rekke faktorer som din alder, kjønn, vekt, høyde, treningsform og intensitet, samt hvilken form for trening du gjør.

Det er også verdt å huske på at vektvester ikke er en mirakelkur for å øke forbrenningen, og det er viktig å kombinere deres bruk med en balansert kosthold og regelmessig trening for å oppnå de beste resultatene.

Hvilke vektvester anbefaler dere?

Vektvekst Master 10 kilo

Vektvest Master 10 kg kan være et godt valg for deg som ønsker å ta treningen din et hakk videre og øke intensiteten på gå- eller joggeturene dine, samt bruke den i funksjonell trening. Vesten er justerbar mellom 1-10 kg, slik at du kan velge den vekten som passer din trening best. Den har også en ny og forbedret passform, slik at den sitter komfortabelt og støttende på kroppen.

Vesten består av poser fylt med jernsand, som du kan ta inn og ut av vesten etter behov. Den er også tilgjengelig i størrelsene medium og large, slik at du kan velge den som passer best for deg.

I tillegg til å øke intensiteten på gå- eller joggeturene dine, kan vektvesten også brukes i crossfit og når du gjør pull-ups eller chin-ups for ekstra belastning. Dette kan bidra til å forbedre styrken og utholdenheten din, samt øke forbrenningen under treningen.

Alt i alt kan Vektvest Master 10 kg være et godt valg for deg som ønsker å ta treningen din et hakk videre og øke intensiteten på gå- eller joggeturene dine, samt bruke den i funksjonell trening.

Skaff den her: Vektvest Master 10kg


B.C Vektvest

B.C Viktväst 10/20kg fra Master Fitness kan være et godt valg for deg som ønsker å utføre crossfit og all form for funksjonell styrketrening. Vesten har 18 lommer for jernvekter, slik at du kan tilpasse vekten etter behov. Den har også en kraftig skulderpolstring samt to kraftige reimer som strammes rundt brystet for å gi god støtte og komfort under treningen.

Vesten veier 1,05 kg og leveres uten vekter, slik at du kan kjøpe tilhørende vekter separat. En vektpakke inneholder 9 stk 1,1 kg jernvekter, og kan kjøpes sammen med vesten.

B.C Viktväst 10/20kg fra Master Fitness kan være et godt valg for deg som ønsker en kvalitetsvektvest for crossfit og funksjonell styrketrening. Vesten har en god passform og gir god støtte og komfort under treningen, og gir deg muligheten til å tilpasse vekten etter behov.

Skaff vesten her: B.C Vektvest


Weight Vest, 30 kg

Ompu Vektvest er en vest som kan bli TUNG om man bruker alle medfølgende vekter. Hver vekt veier ca. 1 kg og har en praktisk lomme med borrelås, slik at du kan enkelt justere vekten på vesten gjennom å ta bort eller legge til vekter. Vesten har også store borrelås rundt magen og ryggen, noe som gjør at den sitter stabilt og bekvemt på kroppen.

I mange idretter og yrker trener man med vektvest for å prestere mer når det gjelder. Vesten kan for eksempel brukes i idretter som friidrett, basketball, rugby og kampsporter, samt i yrker som brannmann, politi og militære.

Ompu Vektvest er en vest i den tyngre vektklassen, og kan være et godt valg for deg som ønsker å trene hardere og mer effektivt, og få mer ut av treningen på kortere tid. Vesten har en god passform og gir god støtte og komfort under treningen, og gir deg muligheten til å tilpasse vekten etter behov.

Skaff vesten her: Weight Vest, 30 kg


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *