Vi tester WalkingPad R2 Pro – Er den verdt investeringen?

Interessen for WalkingPad har i de siste årene vært stor, kanskje mye på grunn av korona-pandemien og utstrakt bruk av hjemmekontor.

Nå har vi endelig fått prøvd den nye WalkingPad R2 Pro – som gir mange fordeler over forgjengerene WalkingPad A1 og R1 Pro.

Den har mellom annet fått et totalrenovert design, lettere og mer elegante vinkler, forbedringer i motoren og et større og tydeligere display.

WalkingPad R2 Pro skal være en tredemølle som passer perfekt for deg som ønsker å trene hjemmefra uten å måtte gå til innkjøp av en svindyr og stor tredemølle. Den skal også kunne brukes under en hev/senk pult, slik at du enkelt kan forbrenne noen kalorier samtidig som du jobber.

I tillegg er den sammenleggbar, og på sitt tykkeste blir den så lite som 15,5 cm! Det er også mulig å folde sammen stativet, slik at det ligger flatt med løpebåndet – den totale lengden blir mindre enn en meter. I tillegg har den innebygde transporthjul slik at du enkelt kan flytte møllen. Dette gjør det til en smal sak gjemme den bort under en seng, sofa eller bak en stol når du er ferdig med den!

Høres dette for godt ut til å være sant? Vel, la oss forsøke å finne ut av om WalkingPad R2 Pro er verdt investeringen!

Test av WalkingPad R2 Pro

Spesifikasjoner

Minimumsfart:0.5 km/t
Toppfart:12 km/t
Produsent:KingSmith
Volt:220V
Motorkraft:918W
Modus:Gåmodus og løpemodus
Maksbelastning:110 kg
Støynivå:Lavt, 60dB
Mål, oppsatt1500 mm x 720 mm x 900 mm
Mål, sammenlagt:980 mm x 720 mm x 155 mm
Dimensjoner på løpebåndet:120 x 44 cm
Vekt33 kg

Sjekk ut flere spesifikasjoner hos Mystuff.no.

I esken

Olje og sikkerhetsklype
Fjernkontroll

Tredemøllen kommer i en eske med umalt papp og minimalistisk design. Esken er ganske tung (selve møllen veier 33 kg), så det kan være greit å ha bærehjelp, spesielt dersom du må bære den opp trapper.

Inni esken finner vi selve tredemøllen, et stativ, en fjernkontroll med batteri, ledning, olje, en sikkerhetsklype og en brukerhåndbok.

Design

De klassiske tredemøllene er ofte svært store og tunge, og vil ta opp stor plass i hjemmet ditt. Dette er nok også mye av grunnen til at mange slår fra seg å kjøpe en tredemølle til hjemmebruk.

I motsetning til klassiske tredemøller, kommer WalkingPad R2 Pro i et svært praktisk sammenleggbart design.

WalkingPad’en foldes enkelt

Den er svært enkel å folde sammen, og når den er sammenfoldet sies den å være 90% plassbesparende i forhold til en standard, tradisjonell tredemølle.

Dette gjør at den enkelt kan gjemmes bort f.eks under sofaen eller senga når den ikke er i bruk. Om ønskelig kan den kan også lagres stående. Dette er spesielt praktisk i små leiligheter og kontorer, da møllen tar minimalt med plass.

Undersiden er utstyrt med oransje hjul, så gjør den enkel å flytte.

WalkingPad’en kan være litt tung å bære, men den er utstyrt med praktiske hjul på undersiden slik at du enkelt kan skyve den frem og tilbake mellom rom i samme etasje. Du kan til og med trene med den utendørs, så lenge du har tilgang til strømuttak.

Den er også ustyrt med en LED-skjerm der du får informasjon om hastighet, tid, antall skritt og distanse du har tilbakelagt på mølla. I forhold til tidligere modeller har nå dette displayet blitt mye større og lettere å avlese.

Stativ med sikkerhetsklype / nødstoppknapp.

Mølla kommer i tillegg med et svært praktisk håndtak. Dette gir deg noe å holde i for å sikre balansen, og fungerer også som et håndtak når du skal flytte rundt på enheten. Håndtaket kan justeres i høyden, slik at det passer til både høye og lave personer. I tillegg er det med en sikkerhetsklype som du kan feste i t-skjorten eller i bukselinningen – denne fungerer som en nødstoppknapp. For å stoppe mølla trenger du kun å dra i snora.

Øverst på stativet finner du også en åpning der du kan plassere mobil/nettbrett og fjernkontroll. På denne måten kan du for eksempel enkelt kose deg med en på film på nettbrettet mens du trener.

Håndtaket kan også legges ned dersom ønskelig, noe som kanskje er spesielt praktisk dersom du skal bruke den under en hev/senk-pult på kontoret. Merk at dersom du legger ned håndtaket settes møllen i gåmodus, og du vil ikke få tilgang til de aller høyeste løpe-hastighetene.

Fjernkontrollen er mørk grå og har fire knapper; Start/Stopp, Høyre hastighet, Lavere hastighet og Endre modus. Modus kan kun endres mellom automatisk og manuell modus når du er i gå-modus.

Tredemøllen er umiddelbart klar til bruk uten at den trenger videre montering.

Funksjonalitet

Som nevnt tildligere skiller WalkingPad R2 mellom gå-modus og løpemodus. Dersom du ønsker å bruke løpemodus må du sette håndtaket opp i horisontal stilling.

gåmodus er hastigheten maks 6 km/t (noe som tilsvarer rask gange). I løpemodus har du mulighet til å sette opp hastigheten til 12 km/t (tilsvarer rask jogg).

WalkingPad R2 har også en automatisk modus. I denne modusen blir hastigheten justeres automatisk alt etter hvor fort du beveger deg. Merk at du må slå sammen sammen stativet/håndtaket for å kunne bruke denne modusen.

Når du er i manuell modus justerer du enkelt hastigheten selv med den tilhørende fjernkontrollen. Du justerer hastigheten opp og ned 0,5 km/t av gangen. Fjernkontrollen kommer med en praktisk stropp som du kan ha rundt håndleddet.

Oversiktlig app

WalkingPad R2 Pro har også en oversiktlig app som heter KS Fit.

Her har du også muligheten til å konfigurere følgende parametere:

  • Maksimum fart ved både løping og gåing.
  • Starthastighet
  • Start i manuell modus
  • Følsomheten i automatisk modus
  • Data på skjermen
  • Barnesikring
  • Måleenhet som skal brukes
  • Programvareoppdateringer
  • Kalibrering av beltet.

I appen får du mellom annet oversikt over hvor mange skritt du har gått, kalorier forbrent, tid brukt og gjennomsnittlig tempo du holder. Historikken over treningsøktene dine er både delbar og søkbar.

Dessverre, som i tidligere modeller, er det nødvendig at appen startes og kobles opp mot WalkingPad’en for at den skal samle inn data.

Det finnes også gode treningsplaner, som kan hjelpe deg til å opprettholde konsistens i treningen din og hjelpe deg med å nå målene dine.

Det er også mulig å dele og synkronisere framgangen din med Google Fit.

I bruk

Tredemøllen er svært stillegående, og virker ikke forstyrrende på andre eller for jobben du gjør.

Bor du i en leilighet med andre leiligheter under deg, kan det imidlertid hende at de merker vibrasjonene av mølla når den er i løpemodus. For ekstra støydemping kan det da være lurt å bruke en yogamatte/treningsmatte under WalkingPad’en. Matten vil da fungere som et lyddempende lag.

Den praktiske størrelsen gjør den ideel for kontorbruk. Den er enkel å sette opp, og vi synes også den er svært enkel å slå sammen og trille vekk når man er ferdig med treningsøkten. Når man løfter stativet i horisontal stilling får den en makshastighet på 12 km/h, som gjør den egnet til både gåing og løping.

Hva er forskjellen mellom WalkingPad R2 og WalkingPad R2 Pro?

Forskjellen mellom WalkingPad R2 og WalkingPad R2 Pro er makshastigheten i løpemodus. Makshastigheten til WalkingPad R2 er 10 km/h, mens makshastigheten til WalkingPad R2 Pro er 12 km/h.

I tillegg ligger WalkingPad R2 Pro rundt 1000 kr høyere i pris enn WalkingPad R2.

Du kan lese mer om WalkingPad R2 her: WalkingPad R2.

Konklusjon: Bør du gå til innkjøp av en WalkingPad R2 Pro?

Så, for å svare på spørsmålet vi stilte innledningsvis; Er WalkingPad R2 Pro verdt investeringen?

Vårt svar på det spørsmålet er definitivt JA!

Mange mennesker har problemer med vektøkning og helse på grunn av en stillestittende livsstil, der de arbeider på kontor og spiser dårlig.

Det er også mange som synes det er vanskelig å finne finne motivasjonen til å ta seg en gåtur når regnet pøser ned, eller når gradestokken viser for mange blå.

En WalkingPad kan være en god løsning på dette problemet, da den gjør at du enkelt kan kombinere fysisk aktivitet med hverdagslige aktiviteter, underholdning og jobb.

Når du får denne på kontoret eller inn i hjemmet, går det som en lek å få til 10000 skritt om dagen – som det jo er anbefalt at vi alle skal gjøre.

Dette er rett og slett et supert produkt for deg med kontorjobb eller for deg som tilbringer mye tid på sofaen med Netflix og seriemaraton.

WalkingPad r2 Pro har et enkelt og kompakt design, lav vekt, og er svært enkel i bruk. Det at den er sammenleggbar gjør at den kan passe inn i selv de minste leiligheter, og kan enkelt gjemmes under eller bak møbler når den ikke er i bruk.

I tillegg gir den deg mulighet til å kombinere arbeid, tv-titting eller gaming med fysisk aktivitet og kaloribrenning. Det må jo sies å være den ultimate “life-hack”, og vi kan med hånden på hjertet si at dette er et av de beste kjøpene vi noensinne har gjort!

FORDELER ULEMPER
Liten, lett og kompakt Maksimal brukervekt på 110 kg
Sammenleggbar, og kan enkelt flyttes mellom rom. Mangler avanserte funksjoner og bakkemodus
Løpehastighet på 12 km/h
Praktisk stativ med plass til nettbrett / mobil og fjernkontroll
Gir deg mulighet til å multitaske trening med hverdagslige aktiviteter
Stillegående
Solid og stabil
Pent design
Passer alle aldersgrupper
Fornuftig pris

Karakter: (4.5 av 5)

Kjøp den her

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *