7 yogabøker du bør ha i bokhylla

Det å finne en god yogabok kan være vanskelig, spesielt siden det er så utrolig mange forskjellige bøker velge mellom ute på markedet.

Dette er grunnen at vi på yogasentralen har satt sammen denne listen av de beste yogabøkene, slik at det blir lettere for deg å finne de beste som finnes der ute!

Så scroll deg gjerne lenger ned på siden for en fullstendig oversikt.

1. Best for nybegynnere: “Yoga – Din personlige treningsguide”

 I denne boka finner du en omfattende innledning til yoga. Over 65 grunnstillinger presenteres trinn for trinn sammen med en rekke ulike yogatreningsprogrammer.

Ved hjelp av boken kan du sette sammen et eget treningsprogram som dekker ditt personlige treningsbehov.

I boka finner du detaljerte og omfattende anatomiske illustrasjoner som viser hvilke muskler som benyttes i hver enkelt stilling, samt klare veiledninger til korrekt utførelse av øvelsene.

Kjøp boka her:

2. Beste illustrerte: “Yoga anatomi”

Den unike styrken til “Yoga Anatomi” av Leslie Kaminoff og Amy Matthews er illustrasjonene.

Gjengitt gjennom en prosess med fotografering og medisinsk illustrasjon, vises stillinger fra innsiden og ut, slik at du kan se nøyaktig hvordan hver enkelt er til fordel for kroppen din.

Uansett om du er nybegynner eller har praktisert yoga i mange år, er «Yoga anatomi» et uvurderlig referanseverk.

Kjøp boka her:

3. Beste under graviditet: Yogamamma – med yoga gjennom graviditet, fødsel og barseltid

I denne boken får du lærer mer om fysiske øvelser som er spesielt tilrettelagt for gravide. Øvelsene som er valgt ut fremmer styrke, smidighet, balanse og sirkulasjon.

Alle øvelsene er illustrerte med bilder, trinn-for-trinn-forklaringer og tips om tilpasninger, satt sammen i program for hvert trimester.

Boken omfatter øvelser for bekkenbunnen, visualiseringer, affirmasjoner og fødestillinger, og ellers tips, råd og innsiktsfulle observasjoner.

Kjøp boka her:

4. Beste memoar: En yogareise – om å finne seg selv gjennom yoga, pust og balanse

I denne boka forteller Henriette Lien om hvordan hun har integrert yoga i sitt liv, og gir råd og tanker til deg om betydningen av at du tar vare på deg selv og stoler på at du er god nok som du er.

Hun viser også de viktigste øvelsene som sikrer en sunn kropp og et sunt sinn, og deler sine tanker om hva som gir henne nødvendig inspirasjon og pusterom i hverdagen.

Kjøp boka her:

5. Beste kokebok: Yogamat

Etter yogatreningen smaker det ekstra godt med et næringsrikt måltid, og det er nettopp det som kjennetegner yogamat.

I denne boka finner du oppskrifter på herlige frokostretter, lunsjretter, middagsretter og søte retter. Maten er lettfordøyelig og full av enzymer, antioksidanter, fiber og sunne melkesyrebakterier.

Her vil du mellom annet finn linsesuppen som du raskt og enkelt lager rett etter jobben, en indonesisk lunsjsalat med peanøttsaus, yogagrøten som metter i flere timer, og det næringsrike yogibrødet som passer etter kveldens treningsøkt.

Du vil også finne søte retter, som for eksempel en yogaterte med nøttebunn, flere sorter muffins og sjokoladeboller. Og alt inneholder næringsstoffer som gjør kroppen din godt!

Kjøp boka her:

6. Beste spirituelle bok: Yogafilosofi for hjertet

Yogafilosofi for hjertet utforsker livet i sin dybde. Fortellingen om Tara tar oss gjennom de grunnleggende spørsmålene i livet og inn til dets hjerte.

I denne boken formidles essensen av yogafilosofi gjennom en kombinasjon av prosa, skisser, sitater og essays.

Teksten er ment som en inspirasjon for alle med interesse for filosofi og refleksjon, yoga og Østens visdomstradisjoner.

Kjøp boka her:

7. Beste bok for barn: Yogabarn

I denne kartonerte boka med lyd av Finn Valgermo, får barna sitt første møte med yoga.

Boka inneholder syv yogaøvelser ledsaget av beroligende musikk:
Hunden, Katten, Sommerfuglen, Treet, Barnet, Broen og avspenning.

Kjøp boka her:

Les også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *