Vi tester WalkingPad R1 Pro – Et supert alternativ til treningssenteret

Synes du det er vanskelig å holde deg i form når store deler av dagen må tilbringes hjemme?

Pandemien har ført til stengte treningssentre, og de fleste av oss tilbringer mye mer tid hjemme enn det vi gjorde før. I tillegg synes du kanskje det er vanskelig å motivere seg til å ta seg en løpetur når termometeret viser 15 kalde?

I dag skal vi ta en titt på WalkingPad R1 Pro, en mini tredemølle fra Xiaomi som kan foldes til halv størrelse slik at den enkelt kan stues bort etter du er ferdig med treningsøkten.

Dette sies å være en tredemølle som perfekt for deg som ønsker å trene hjemmefra uten å måtte gå til innkjøp av en svindyr og stor tredemølle. Den skal også kunne brukes under en hev/senk pult, slik at du enkelt kan forbrenne noen kalorier samtidig som du jobber.

Høres dette for godt ut til å være sant? Vel, la oss forsøke å finne ut av om WalkingPad R1 Pro er verdt investeringen!

Test av WalkingPad R1 Pro

Spesifikasjoner

Minimumsfart:0.5 km/t
Toppfart:10 km/t
Produsent:KingSmith
Volt:220V
Motorkraft:918W
Modus:Gåmodus og løpemodus
Maksbelastning:110 kg
Støynivå:<50db
Mål, oppsatt140 x 72 x 13,5 cm
Mål, sammenlagt:98 x 72 x 15,5 cm
Dimensjoner på løpebåndet:120 x 44 cm

Sjekk ut flere spesifikasjoner hos Mystuff.no.

I esken

WalkingPad R1 Pro adapter
WalkingPad R1 Pro adapter
Fjernkontroll

Tredemøllen kommer i en eske med umalt papp og minimalistisk design. Esken er ganske tung, så det kan være greit å ha litt bærehjelp, spesielt dersom du må bære den opp trapper.

Inni esken finnner vi selve tredemøllen, et stativ, en fjernkontroll med batteri, ledning, og en brukerhåndbok. Tredemøllen kommer med engelsk stikkontakt, men mystuff gir deg også et adapter slik at mølla kan benyttes med norske stikkontakter. Merk at dette adapteret blir sendt i en separat sending, ettersom de tidligere har opplevd at den blir knust i pakken til WalkingPaden.

Design

De klassiske tredemøllene er ofte svært store og tunge, og vil ta opp stor plass i hjemmet ditt. Dette er nok også mye av grunnen til at mange slår fra seg å kjøpe en tredemølle til hjemmebruk.

I motsetning til klassiske tredemøller, kommer WalkingPad R1 Pro i et svært praktisk sammenleggbart design.

WalkingPad’en foldes enkelt

Den er svært enkel å folde sammen, og når den er sammenfoldet sies den å være 90% plassbesparende i forhold til en standard, tradisjonell tredemølle.

Dette gjør at den enkelt kan gjemmes bort f.eks under sofaen eller senga når den ikke er i bruk. Om ønskelig kan den kan også lagres stående. Dette er spesielt praktisk i små leiligheter og kontorer, da møllen tar minimalt med plass.

WalkingPad’en kan være litt tung å bære, men den er utstyrt med praktiske hjul på undersiden slik at du enkelt kan skyve den frem og tilbake mellom rom i samme etasje. Du kan til og med trene med den utendørs, så lenge du har tilgang til strømuttak.

Den er også ustyrt med en LED-skjerm der du får informasjon om hastighet, tid, antall skritt og distanse du har tilbakelagt på mølla. Du kan også velge mellom automatisk og manuell modus her.

Stativ med sikkerhetsklype / nødstoppknapp.

Mølla kommer i tillegg med et svært praktisk håndtak. Dette gir deg noe å holde i for å sikre balansen, og fungerer også som et håndtak når du skal flytte rundt på enheten. Håndtaket kan justeres i høyden, slik at det passer til både høye og lave personer. I tillegg er det med en sikkerhetsklype som du kan feste i t-skjorten – denne fungerer som en nødstoppknapp. For å stoppe mølla trenger du kun dra i snora.

Øverst på stativet finner du også en åpning der du kan plassere mobil/nettbrett og fjernkontroll. På denne måten kan du for eksempel enkelt kose deg med en på film på nettbrettet mens du trener.

Håndtaket kan også tas av dersom ønskelig, noe som kanskje er spesielt praktisk dersom du skal bruke den under en hev/senk-pult på kontoret.

Fjernkontrollen er mørk grå og har fire knapper; Start/Stopp, Høyre hastighet, Lavere hastighet og Endre modus.

Tredemøllen er umiddelbart klar til bruk uten at den trenger videre montering.

Funksjonalitet

WalkingPad R1 Pro skiller i tilegg mellom gå-modus og løpemodus. Dersom du ønsker å bruke løpemodus må du sette håndtaket opp til høyeste nivå. Gåmodus kan du fint bruke uten håndtak.

Hastigheten justerer du enkelt med den tilhørende fjernkontrollen, opp og ned 0,5 km/t av gangen. Fjernkontrollen kommer med en tilhørende stropp som du enkelt kan ha rundt håndleddet.

Du kan velge mellom tre moduser, standby, manuell og automatisk hastighetsjustering.

I standby-modus vil indikatoren på møllen lyse, men motoren er avskrudd.

I manuell modus kan du selv justere hastigheten via fjernkontrollen.

I automatisk modus vil hastigheten justeres automatisk basert på bevegelsesmønstret ditt. Den innebygde smart-algoritmen vil da justere hastigheten når den merker at det er behov for et temposkifte. Automatisk modus fungerer kun i gåmodus, og du må ha håndtaket nede.

I bruk

Tredemøllen er stillegående, og virker ikke forstyrrende på andre eller for jobben du gjør.

Bor du i en leilighet med andre leiligheter under deg, kan det imidlertid hende at de merker vibrasjonene av mølla når den er i løpemodus. For ekstra støydemping kan det da være lurt å bruke en yogamatte/treningsmatte under WalkingPad’en. Matten vil da fungere som et lyddempende lag.

Den praktiske størrelsen gjør den ideel for kontorbruk. Den er enkel å sette opp, og vi synes også den er svært enkel å slå sammen og trille vekk når man er ferdig med treningsøkten. Med en makshastighet på 10 km/h er den egnet til både gåing og løping.

Hva er forskjellen mellom WalkingPad A1 og Walking Pad R1 Pro?

De største forskjellene mellom WakingPad A1 og WalkingPad R1 pro er oppsummert i tabellen nedenfor:

Walking Pad A1Walking Pad R1 Pro
Maksfart:6 km/t10 km/t
Maks brukervekt:100 kg110 kg
Har stativ:NeiJa
Modus:GåmodusGåmodus og løpemodus
Mål, oppsatt1432 x 547 x 129 mm1500 x 720 x 135cm
Mål, sammenlagt822 x 547 x 129 mm980 x 720 x 155cm

I tillegg er det også en prisforskjell mellom de, da WalkingPad A1 er ca 2000 kr billigere enn WalkingPad R1 Pro.

Du kan lese vår test av WalkingPad A1 her: Test av WalkingPad A1.

Konklusjon: Bør du gå til innkjøp av en WalkingPad R1?

Mange mennesker har problemer med vektøkning og helse på grunn av en sittestillende livsstil, der de arbeider på kontor og spiser dårlig.

Noen sliter også med å finne motivasjonen til å ta seg en gåtur når regnet pøser ned, eller når gradestokken viser mange kuldegrader.

En WalkingPad kan være en god løsning på dette problemet, da den gjør at du enkelt kan kombinere fysisk aktivitet med hverdagslige aktiviteter, underholdning og jobb.

Når du får denne på kontoret eller inn i hjemmet, blir det mye enklere å få til 10000 skritt om dagen.

Dette er rett og slett et supert produkt for deg med kontorjobb eller for deg som tilbringer mye tid på sofaen med seriemaraton.

WalkingPad A1 har et enkelt og kompakt design, lav vekt, og er svært enkel i bruk. I tillegg gir den deg mulighet til å kombinere arbeid, tv-titting eller gaming med fysisk aktivitet og kaloribrenning. Det må jo sies å være den ultimate “life-hack”!

FORDELER ULEMPER
Liten, lett og kompakt Maksfart på 10 km/t
Sammenleggbar, og kan enkelt flyttes mellom rom. Maksimal brukervekt på 110 kg
Enkel i bruk Mangler avanserte funksjoner og bakkemodus
Praktisk stativ med plass til nettbrett / mobil og fjernkontroll
Gir deg mulighet til å multitaske trening med hverdagslige aktiviteter
Stillegående
Pent design
Passer alle aldersgrupper
Fornuftig pris

Karakter: (4.5 av 5)

Kjøp den her

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *